Kamado vilt & Fiberglass gaskets

Als je op de juiste manier op  de kamado wil werken, is goed afsluitend vilt voor je kamado is van essentieel belang. Het zorgt ervoor dat de warmte in je BBQ blijft zodat je een mooie, constante temperatuur krijgt. Daarnaast zorgt het kamado vilt of fiberglas er ook voor dat het keramiek dempt wanneer je de deksel sluit. Vilt en fiberglas slijt, na verloop van tijd zal je het kamado vilt moeten vervangen. Voor een nieuw en fris viltje ben je bij BBQdirect aan het juiste adres!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Verschillende soorten kamado vilt en fiberglas

Welk soort vilt je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van welke kamado je hebt. Zowel het merk als het formaat. Voor sommige kamado’s gebruik je vilt, voor andere fiberglas. Doordat er zoveel verschillende soorten vilt voor de kamado zijn, is het belangrijk dat je je voor de aankoop goed laat informeren. Uiteraard kunnen wij van BBQdirect je daarbij helpen. Twijfel je welk formaat en type vilt voor jouw kamado geschikt is? Neem dan even contact met ons op!

Waarom kamado vilt vervangen?

Uiteraard wordt je kamado warm wanneer je lekker aan het BBQ’en bent. Door die hitte wordt het vilt na verloop van tijd steeds iets dunner. Na verloop van tijd zul je dan ook merken dat je kamado minder goed sluit en daardoor niet meer luchtdicht is. Dat wil je natuurlijk niet. Voor het reguleren van de temperatuur is natuurlijk belangrijk dat deze mooi constant blijft. Als het vilt te dun is, komt er valse lucht in de kamado waardoor je deze niet meer goed kan reguleren. Daardoor is het belangrijk om je vilt op tijd te vervangen! Dit is best een secuur werkje, dus neem hier even de tijd voor zodat het niet snel weer loslaat.

Hoe vervang je het kamado vilt of fiberglas?

In eerste instantie is het natuurlijk van belang dat je oude vilt volledig wordt verwijderd. Hiervoor kun je het beste een krabber of stanleymes gebruiken. De resten van het vilt die achterblijven, maak je een beetje vochtig met aceton of alcohol, laat dit even intrekken. Daarna kun je voorzichtig de resten er afkrabben. Laat vervolgens de kamado minstens een uur drogen tot de aceton of alcohol is vervlogen. Pak vervolgens je nieuwe vilt of fiberglas en plak deze zorgvuldig op de rand van de basis en op de deksel. Wanneer je dit hebt gedaan, knip je het vilt af. Knip deze altijd een paar millimeter verder dan het einde van het vilt, zodat het einde over het begin heen valt, zo creëer je wat speling. Daarna kun je weer lekker aan de slag met een fris viltje!

Contact

Heb jij een vraag over je kamado vilt of fiberglas, weet je bijvoorbeeld niet zeker welk formaat of merk je moet gebruiken? Neem dan even contact op met BBQdirect. Een BBQ professional helpt jou altijd met het maken van de juiste keuze!