Ga voor die heerlijke rooksmaak met rookhout!

Veel mensen denken dat rooksmaak van de houtskool afkomstig is. Dit is niet het geval. Rookhout zorgt voor de karakteristieke rooksmaak aan je BBQ gerecht! Wat je ook wil gaan bereiden op je BBQ, voor iedere bereiding zijn er bijpassende houtsoorten in diverse formaten. Denk aan kleine chips voor kort roken, grote chunks voor langer roken en zo zijn er nog veel meer formaten BBQ rookhout. Bij BBQdirect vind je ze allemaal, zodat je eindeloos kan gaan experimenteren!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Diverse soorten rookhout

Bij BBQdirect vind je verschillende soorten BBQ rookhout van diverse merken. Daarnaast heb je ook een ruime keus in verschillende houtsoorten en formaten. Deze hebben allen weer andere eigenschappen. Ga je bijvoorbeeld een groot stuk vlees roken? Kies dan voor houtsoorten die harder roken zoals hickory of eikenhout. Ga je aan de slag me kip of vis? Dan kun je beter kiezen voor wat lichter hardhout van fruit- en notenbomen.

Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende formaten. Denk aan chips, chunks, rookplankjes of rookpapier. Chips kun je het beste verwerken in een smokerbox. Wanneer je deze niet tot je beschikking hebt kun je de snippers verpakken in aluminiumfolie en er wat gaatjes in prikken. De BBQ chunks zijn een stuk groter en kunnen rechtstreeks tussen je houtskool gelegd worden. Deze branden een stuk langer en constanter waardoor ze niet zo makkelijk verbranden als de chips.

Rookplankjes en houtpapier leg je juist op de grill en niet tussen de houtskool. Bij beide is het belangrijk dat je het hout goed nat maakt voordat je ze op de grill legt. Laat ze dus voor minimaal een uur volledig in het water werken voordat je ze gaat gebruiken. Bij een rookplankje leg je de ingrediënten op de plank, bij houtpapier rol de ingrediënten in het papiertje.  

Goede kwaliteit houtskool

Ga je aan de slag met rookhout op je BBQ? Zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteit houtskool gebruikt. Deze kolen bevatten namelijk geen chemische stoffen. Naast dat dit natuurlijk een stuk gezonder is, zorgt dit er ook voor dat de rooksmaak van het hout een stuk beter naar voren komt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het rookhout zelf ook van duurzaam, onbewerkt hout gemaakt is. Beter voor mens en milieu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Contact

Wil je graag heerlijk gaan BBQ’en en aan de slag met BBQ rookhout maar vind je het lastig om een keuze te maken? Wij helpen je graag! Neem daarvoor contact op met BBQdirect. Een BBQ expert zal je altijd op de juiste manier adviseren zodat je goed voorbereid aan de slag kan op jouw BBQ!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.