Chickensitter

Wanneer je een mooie (kamado) BBQ tot je beschikking hebt wil je hier natuurlijk het liefst zoveel mogelijk verschillende gerechten op kunnen bereiden. Uiteraard heb je BBQ accessoires nodig om je mogelijkheden uit te kunnen breiden. Een voorbeeld van zo’n accessoire waar je nog meer mogelijkheden mee creëert om je BBQ is de Chickensitter. Bij BBQdirect vind je verschillende formaten Chicken sitters. Bekijk ze hieronder!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Mogelijkheden met een Chickensitter

Om nog meer verschillende gerechten te kunnen bereiden op je BBQ is een chickensitter een geweldig accessoire. Hiermee kun je namelijk de lekkerste kipgerechten mee bereiden. Het recept dat het vaakst wordt bereid in combinatie met een chicken sitter is de kamado klassieker: Beer Can Chicken. Om dit heerlijke gerecht te bereiden dien je eerst de chickenholder (de holte waar je de kip overheen zit) te vullen met een bier naar keuze. Houd je niet van bier? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld cola of wijn. Vervolgens verdeel je verschillende groenten en/of aardappelen in de brede rand van de kipstandaard. Plaats daarna de (hele) kip op de chickenholder en zet de chickensitter op de BBQ. Dat wordt smullen!

Verschillende Chicken Sitters

Zoals eerder gezegd vind je bij BBQdirect verschillende soorten Chickensitters. Zoals de Chickensitter van Smokin’ Flavours. Dit accessoire is ideaal om je blikje bier stabiel in te plaatsen zodat deze niet zal omvallen. Hierin past een groot blik bier van 50 cl. Hierop kun je jouw kip heerlijk laten stomen met bier. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Grizzly Grills Bird Sitter. Dit accessoire heeft als grote voordeel dat er een ruime rand omheen zit dat je een volledig 1-pans gerecht kan maken. Je plaatst de kip rechtop in het midden en rondom de kip laat je bijvoorbeeld aardappelen op groenten meebakken. Deze worden tijdens het grillen bedruipt met het vet van de kip en krijgen zo nog meer smaak! 

Contact

Heb jij een vraag over één van onze Chicken Sitters of wil je hier graag wat meer over weten? Neem dan contact op met BBQdirect en kom direct in contact met een BBQ professional! Wij beantwoorden met alle liefde al jouw vragen en geven je een gedegen advies over de keuze voor het juiste accessoire!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.