Geef je gerechten de ultieme finishing touch!

Je zal het misschien vast wel eens meegemaakt hebben. Je denkt dat je een heerlijk gerechtje op je kamado hebt bereid, maar wanneer je het gaat eten mis je toch iets. Dat is die ultieme finishing touch die je dan mist, die krijg jet met een lekkere BBQ saus! Gerechten en smaken verschillen natuurlijk. Daarom bieden wij bij BBQdirect een ruim aanbod aan verschillende sauzen. Dat wordt lastig kiezen! Experimenteer lekker met de verschillende smaken en ontdek welke saus je het lekkerst vindt!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Hoe gebruik je een BBQ saus?

Wanneer je gaat BBQ’en gebruik je een saus natuurlijk niet alleen om te dippen wanneer je gerecht klaar is. Het is namelijk ook heerlijk om je ingrediënten op de kamado te lakken met een goede BBQ saus. Dan haal je de ultieme smaken naar boven. Wanneer je dit gaat doen, volg dan onderstaande tip:

 • Smeer niet te vroeg
  Wanneer je jouw vlees gaat lakken of smeren, doe je dit pas als het vlees gaar is. Wanneer je gaat lakken met een dikke saus kan dit namelijk de rooksmaak tegenhouden die je juist graag in het vlees wilt hebben. Wanneer je low ’n slow gaat BBQ’en kun je het in sommige gevallen wel bijvoorbeeld een half uur voordat je vlees eraf gaat het al insmeren met een lekkere BBQ saus.
 • Meer is niet altijd beter
  Natuurlijk houden wij ontzettend van BBQ saus, maar ‘less is more’ gaat ook op bij het gebruik van je saus. Smeer dan ook niet je hele vlees dicht met de saus. De saus 1 keer aanbrengen is vaak al genoeg, soms kan het 2x maar overdrijf het zeker niet. Als de saus goed in de smaak valt kun je deze er natuurlijk altijd nog los bij serveren als je extra saus wil. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat je jouw mooi gegaarde vlees wel goed blijft proeven!
 •  Karamelliseren
  Wanneer er suikers in je saus zitten kunnen deze gaan karamelliseren. Dit kan een hele lekkere smaak aan je vlees geven dus experimenteer hier gerust eens mee!
 • Let op met direct vuur
  Het is natuurlijk logisch dat je jouw vlees niet moet laten verbranden, maar veel mensen vergeten dat ook een saus kan verbranden. Let daar dan ook goed op! De suikers in je saus kunnen snel verbranden wanneer deze in contact komen met direct vuur en dat zou natuurlijk zonde zijn!

Combineer het met een rub

Een goede barbecue saus is natuurlijk een heerlijke smaakmaker waarmee je jouw gerechten echt afmaakt. Maar aan de voorkant kun je jouw gerechten ook al een heerlijke smaakmaker meegeven. Dit doe je met een BBQ rub. Smeer je vlees van tevoren in met een lekker bijpassende rub en zorg voor de ultieme smaaksensatie. Vaak zijn rubs en sauzen ook erg goed met elkaar te combineren. Wil je weten wat de beste combinaties zijn? Neem dan even contact op met BBQdirect!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.