Spare Rib Rek

Spareribs! Wie houdt er nou niet van! Wij in ieder geval wel. Spareribs zijn nou eenmaal ontzettend lekker en wanneer je ze bereidt op de BBQ nog veel lekkerder! Daar wil je er gewoon zoveel mogelijk van, dan is het natuurlijk ideaal als je meerdere ribs tegelijkertijd kan bereiden. Dat doe je met een spare rib rek. Hierin kun je gemakkelijk meerdere spare ribs in kwijt. Zo kun je de ribs lekker uitdelen aan je gezelschap of (en dat snappen wij ook heel goed) ze lekker allemaal zelf opeten!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Voordeel van een spare rib rek

Als je een liefhebber bent van spare ribs en ook nog eens graag aan de slag gaat op de BBQ, dan is een spare rib rek echt een accessoire dat je moet hebben. Hierin kun je tegelijkertijd meerdere ribben bereiden. Je plaatst de ribs naast elkaar in het rek in plaats van plat op het rooster. Doordat je ze recht op plaatst stroomt de warme lucht veel beter langs het vlees. Hierdoor worden ze gelijkmatiger gegaard en worden jouw spare ribs nog veel lekkerder! Dat wordt smullen!

3-2-1 spareribs

Wanneer je spare rib rek tot je beschikking hebt, wil je hier natuurlijk direct mee aan de slag gaan om de lekkerste spare ribs op je kamado te bereiden. Voor de meeste geldt dat de lekkerste spareribs degene zijn waarvan het vlees van het bot afvalt. Deze ribs zijn vrij makkelijk te bereiden op jouw BBQ, maar dit kost wel wat tijd. Je gebruikt hiervoor namelijk de 3-2-1 methode. Dat betekent dat je in drie fases gaat werken. De 1e fase is 3 uur roken, 2e fase is  2 uur stomen en fase 3 is 1 uur garen en lakken. Tijdens de 1e fase (roken) gebruik je natuurlijk een lekker stuk rookhout. Tijdens de 2e fase pak je de ribs in butcher paper in en voeg je een scheutje vocht toe, bijvoorbeeld cola of appelsap. En tijdens de 3e fase ga je de ribs heerlijk aflakken met een geschikte BBQ saus. Let op, de tijden zijn wel afhankelijk van de grootte van je ribs en of de ribs dikbevleesd zijn.

Contact

Heb jij een vraag over een spare rib rek of over spare ribs in het algemeen? Neem dan even contact op met BBQdirect. Een BBQ professional helpt je altijd met jouw vragen!