De nieuwste BBQ trend: Japanse BBQ

Toevallig wel eens in Japan geweest? Zo ja, dan zul je ongetwijfeld al eens kennis hebben gemaakt met een Japanse BBQ. In Japan vind je namelijk op bijna iedere hoek van de straat of in elk restaurant een prachtige Japanse grill. Deze wordt altijd vakkundig bewaakt door een ervaren griller die bijvoorbeeld heerlijke Yakitori spiesjes staat om te draaien. De Japanse BBQ wordt ook wel een tafelgrill genoemd omdat deze ook bij de mensen thuis steeds vaker op tafel wordt gezet. Gezellig met z’n allen er omheen zitten en heerlijke gerechtjes grillen! Maar niet alleen in Japan is deze BBQ mateloos populair, ook in het westen zijn deze grills steeds meer in opmars. Zodat ook wij nu thuis heerlijke gerechtjes kunnen gaan bereiden op onze eigen Japanse grill!

De Japanse Konro Grill

De Konro Grill is de bekendste en populairste Japanse BBQ. Deze bijzondere BBQ werd in de 18e eeuw in (uiteraard) Japan ontwikkeld, maar deze werd in eerste instantie niet direct als grill gebruikt. Deze diende namelijk eerst als verwarmingstoestel. Na verloop van tijd kwam men erachter dat de Konro niet alleen ideaal was als verwarming, maar dat je er ook perfect Yakitori spiesjes en andere etenswaren op kon bereiden. En de Konro Grill was geboren! Deze Japanse barbecue wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Deze grondstof heeft het natuurlijk vermogen om warmte extreem goed vast te houden en gemakkelijk te gemakkelijk te verspreiden. Wanneer je gaat grillen op de Konro Grill liggen je ingrediënten een paar centimeter boven de houtskool, dit zorgt ervoor dat je een heerlijke rooksmaak krijgt.

Grill Guru Japanse BBQ

Naast de Konro Grill vind je bij BBQdirect ook de Japanse barbecue van Grill Guru. Deze Japanse tafelgrill is voorzien van een keramische behuizing en is geplaatst in een metalen gepoedercoat draagframe met twee vuurvaste handgrepen. Deze grill is dan ook erg gemakkelijk te verplaatsen zodat je kan grillen waar je maar wil. De grill is voorzien van een gietijzeren grillrooster en een RVS grillrooster met een oppervlakte van 350 x 175 mm.

Binchotan houtskool

Om optimaal van je Japanse barbecue te genieten, adviseren wij om binchotan houtskool te gebruiken. Deze Japanse houtskool wordt al honderden jaren slechts door een handjevol binchotan branders gemaakt. Maar waarom is dit nu de beste houtskool voor je Japanse barbecue? Op deze BBQ werk je direct boven de hete gloed. Het fijne van Binchotan houtskool is dat het niet rookt, niet spettert en het brandt op een hele prettige constante temperatuur. De houtskool is keihard en brandt daarom erg efficiënt en lang. Doordat Binchotan maar mondjesmaat wordt geproduceerd, is het ook een erg dure houtskool soort. Gelukkig vind je bij BBQdirect een aantal goedkopere alternatieven met vrijwel dezelfde eigenschappen als het origineel!

Japanse BBQ accessoires

Om het maximale uit je Japanse barbecue te halen, heb je natuurlijk een aantal accessoires nodig. Denk bijvoorbeeld aan een praktische kolentang, kolenschep, kwasten en handschoenen. Wil je graag wat meer weten over de barbecues uit Japan of de bijbehorende accessoires? Neem dan gerust contact op met BBQdirect. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.