Kolenmand in je kamado!

Wanneer je een kamado in je tuin of op je balkon hebt staan, dan wil je hier natuurlijk maximaal van kunnen genieten. Een kolenmand in je kamado is een heel handig accessoire om optimaal te kunnen genieten van je kamado. Dit accessoire wordt nog weleens vergeten maar is ongelooflijk belangrijk. De houtskoolmand zorgt er namelijk voor dat de luchtstroom in je kamado aanzienlijk verbetert. Maar zo’n mand heeft nog veel meer voordelen! Lees hieronder verder.

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Voordelen van een kolenmand in je kamado

Zoals gezegd is het belangrijkste voordeel van een kolenmand dat de luchtstroom in je kamado een heel stuk verbetert. Een betere luchtstroom zorgt er dan weer voor dat jou kamado veel gemakkelijker op de juiste temperatuur komt en ook veel makkelijker te reguleren valt. Daarnaast zorgt de houtskoolmand ervoor dat het as van de houtskool door het rooster in je asmand of schep valt. Op die manier voorkom je dat de luchttoevoer van onderaf verstopt raakt. Door na gebruik te schudden met de kolenmand verwijder je gemakkelijk overgebleven kolenresten, op die manier scheid je as van de nog bruikbare stukken houtskool van elkaar. Vervolgens kun je de mand vullen met nieuwe houtskool en verspil je dus een stuk minder kolen. Ideaal!

Houtskool

Bij een kolenmand voor in je kamado, hoort natuurlijk ook de juiste houtskool. Wanneer je echt goed wil BBQ’en hoort daar natuurlijk de juiste soort houtskool bij. Je wil namelijk niet dat houtskool smaak afgeeft, kies daarom altijd voor restaurant kwaliteit houtskool van BBQdirect!. Bij het kiezen van houtskool is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van je barbecue of grill, evenals je persoonlijke voorkeur voor brandtijd en hitte. Ook als je goed de temperatuur wil regelen van je BBQ is houtskool van goede kwaliteit erg belangrijk. Wanneer je namelijk gebruik maakt van briketten zul je merken dat deze geleidelijk opbranden en er een laagje as vormt om de briket. Hierdoor wordt de warmte geïsoleerd waardoor deze niet goed vrijkomt. Dit probleem heb je niet met BBQ houtskool zodat je de temperatuur veel beter kan reguleren.

Contact

Heb jij een vraag over één van onze pizza accessoires? Neem dan even contact op met BBQdirect. Een BBQ professional helpt je altijd met jouw vragen over de verschillende accessoires!