Ga écht BBQ’en met houtskool

Wanneer je goed wil BBQ’en dan doe je dat natuurlijk het beste op echte houtskool. De juiste soort BBQ houtskool is erg belangrijk. Je hebt namelijk het liefste dat je houtskool geen smaakafgifte heeft. Wanneer je aan de slag gaat op je kamado raden wij dan ook aan om altijd met goede kwaliteit houtskool te werken.

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

BBQ houtskool

Houtskool is natuurlijk een populaire brandstof voor bij het BBQ’en. Het wordt gemaakt door hout te verbranden zonder toevoer van zuurstof, waardoor het hout verandert in koolstof. Hierdoor ontstaat houtskool. Houtskool is een duurzame en milieuvriendelijke keuze, aangezien het niet alleen duurzaam is, maar ook weinig as achterlaat en geen schadelijke stoffen uitstoot. Bij het kiezen van houtskool is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van je barbecue of grill, evenals je persoonlijke voorkeur voor brandtijd en hitte. Ook als je goed de temperatuur wil regelen van je BBQ is houtskool van goede kwaliteit erg belangrijk. Wanneer je namelijk gebruik maakt van briketten zul je merken dat deze geleidelijk opbranden en er een laagje as vormt om de briket. Hierdoor wordt de warmte geïsoleerd waardoor deze niet goed vrijkomt. Dit probleem heb je niet met BBQ houtskool zodat je de temperatuur veel beter kan reguleren.

Rookhout

Zoals gezegd komt de welbekende rooksmaak niet van de kolen af zoals veel mensen denken. Rookhout zorgt voor de rooksmaak aan je BBQ gerecht. Welke bereiding je ook wil gaan uitvoeren op je BBQ, bij BBQdirect vind je een bijpassende houtsoort om je gerecht nog lekkerder te maken. Deze zijn er in verschillende formaten. Denk aan kleine chips, grote chunks, plankjes of rookpellets. Daarnaast zijn deze verschillende formaten ook nog verkrijgbaar in verschillende smaken. De ene smaak past beter bij bijvoorbeeld varkensvlees, waar de ander weer beter bij vis past. Kijk daarom goed welke smaak rookhout je wil gaan gebruiken bij jouw BBQ gerecht.

Contact

Wil je graag heerlijk gaan BBQ’en en aan de slag met BBQ houtskool maar vind je het lastig om een keuze te maken? Wij helpen je graag! Neem daarvoor contact op met BBQdirect. Een BBQ expert zal je altijd op de juiste manier adviseren zodat je goed voorbereid aan de slag kan op jouw BBQ!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.