Best Charcoal houtskool

Wanneer je gaat werken op een houtskool BBQ is het van groot belang dat je werkt met de juiste houtskool. Ga niet zomaar voor de goedkope houtskool uit de supermarkt. Dit is sneller op, geeft smaak af en per saldo ben je dan alsnog duurder uit. Wij adviseren daarom om altijd voor restaurant kwaliteit houtskool te gaan, bijvoorbeeld van Best Charcoal! Dit topmerk is perfect geschikt voor in jouw houtskool BBQ!

Bestcharcoal Logo | BBQdirect

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

De voordelen van Best Charcoal houtskool

Waarom wij adviseren om te kiezen voor de restaurantkwaliteit van Best Charcoal? Dat heeft een aantal redenen. Het belangrijkste, de kolen branden altijd optimaal en je kamado is daardoor gemakkelijker te reguleren qua temperatuur. Daarnaast hebben de lumps van Best Charcoal houtskool de perfecte mix tussen hele grote brokken en wat kleinere stukken. Deze houtskool geeft geen smaak af. Veel mensen denken dat de karakteristieke rooksmaak afkomstig is van de houtskool, maar dat is niet het geval! Rooksmaak voeg je namelijk toe met rookhout. Ook heb je bij Best Charcoal de keuze uit verschillende houtsoorten, allen puur en zuiver! Genoeg redenen volgens mij om altijd te kiezen voor Best Charcoal houtskool!

Verschillende soorten houtskool

Houd jij van experimenteren en wil je graag verschillende soorten houtskool uitproberen? Dan ben je bij BBQdirect aan het juiste adres! Wij bieden namelijk verschillende soorten houtskool van Best Charcoal aan. Iedere soort heeft zijn eigen specialiteit! Zoals bijvoorbeeld de populaire Birch & Oak houtskool van dit merk. Deze houtskool bestaat uit een blend van Berk en Eikenhout van restaurant kwaliteit. De grote lumps van deze houtskool zorgen ervoor dat je een perfecte luchtstroom door je kamado hebt. De Birch & Oak houtskool is dan ook perfect voor zowel low & slow sessies als hot ’n fast grill sessies.

Ben je een echte fan van het langere low ’n slow werk? Dan is de Quebracho Blanco de perfecte houtskool soort voor jou! Deze houtskool bestaat uit 100% Quebracho Blanco, een harde houtsoort met een hoge dichtheid. De ideale houtskool voor urenlang BBQ plezier!

Weet je niet precies welke houtskool soort het beste bij jouw verschillende bereidingen past? Neem dan gerust even contact op met BBQdirect. Onze BBQ professionals helpen je altijd met het kiezen van de juiste houtskool!

Rookhout

Zoals gezegd creëer je de karakteristieke rooksmaak niet door het gebruik van houtskool, maar daar gebruik je rookhout voor. Wat je ook voor gerecht wil gaan bereiden, bij BBQdirect vind je een geschikte houtsoort om jouw gerecht nog lekkerder te maken! Je vindt rookhout in verschillende formaten, denk aan kleine chips, grote chunks, plankjes of rookpellets. Uiteraard is rookhout niet alleen verkrijgbaar in verschillende formaten maar ook in verschillende smaken. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld kersenhout, eikenhout, beukenhout en nog veel meer! Iedere smaak rookhout past beter bij een soort vlees of vis. Kijk daarom goed welke smaak rookhout je wil gaan gebruiken bij jouw BBQ gerecht!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.