Gietijzeren roosters

Een goed gietijzeren rooster is een accessoire dat absoluut niet mag ontbreken bij iedere BBQ’er. Doordat gietijzer de warmte een stuk beter vasthoudt van RVS, wordt de warmte veel constanter doorgegeven aan je product. En dat proef je! Daarnaast creëer je met dit type rooster ook nog prachtige grillstrepen op je vlees of vis. Deze strepen zien er niet alleen erg mooi uit, maar geven ook ontzettend veel smaak! Met een gietijzeren rooster ga je voor een perfect gegrild stuk vlees of vis!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Voordelen van een gietijzeren rooster

Gietijzer is een combinatie van ruw ijzer, koolstof, mangaan en silicium. In vloeibare vorm wordt dit in een zandmal gegoten waardoor je een mooi gietijzeren BBQ rooster krijgt. Je herkent gietijzer direct aan de ruwe structuur en het zware gewicht. Een rooster van gietijzer is beter bestand tegen hoge temperaturen dan een RVS rooster en houdt deze warmte ook een stuk beter vast. Deze kwaliteit maakt een gietijzeren rooster het perfecte accessoire voor het grillen en searen (dichtschroeien) van je vlees. Natuurlijk wil het ook wat! Met een rooster van gietijzer krijg je namelijk van die mooie ‘grillmarks’ op je vlees. Draai je vlees een kwartslag om een mooi ruitje op je vlees te krijgen. Mooi en erg smaakvol!

Verschillende roosters van gietijzer

Welke kamado BBQ je ook hebt, bij BBQdirect vind je ongetwijfeld het juiste gietijzeren rooster zodat ook jij dikke steaks kan gaan grillen op je rooster! Voor vrijwel ieder merk vind je bij ons een geschikt rooster, in verschillende formaten verkrijgbaar. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een heel of een half rooster. Kies je voor een heel rooster, dan kun je het volledige grilloppervlak gebruiken. Wanneer je kiest voor een half rooster, heb je aan de andere kant nog ruimte om andere bereidingstechnieken toe te passen. Ideaal om bijvoorbeeld een Plancha (gietijzeren bakplaat) voor te gebruiken. Op die manier kun je gemakkelijk verschillende technieken toepassen en de meest uiteenlopende gerechten bereiden op je eigen kamado BBQ!

Contact

Wil je graag jouw BBQ arsenaal uitbreiden met een mooi gietijzeren rooster, maar weet je nog niet precies welk rooster voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust even contact op met BBQdirect. Je komt dan altijd in contact met een BBQ professional die jou precies kan vertellen welk rooster het best bij jou en bij jouw kamado BBQ past. Voordat je het weet sta jij de lekkerste steaks te grillen op het perfecte gietijzeren rooster!