Op zoek naar een betaalbare Kamado BBQ?

De absolute trend in het BBQ landschap: de kamado! Je ziet ze tegenwoordig overal. Deze houtskoolbarbecues hebben in een rap tempo het hart van mening BBQ’er veroverd, en terecht! Met een kamado zijn de bereidingsmogelijkheden uitgebreider, beschik je over een betere controle van de temperatuur en smaakt alles net lekkerder. Dit komt omdat de kamado BBQ sappen en smaken veel beter vasthoudt en je makkelijk, met rookhout, rooksmaak kan toevoegen. Bij BBQdirect vind je altijd een kamado voor een zeer aantrekkelijke prijs! 

Wat is een kamado?

Een kamado is een eivormige barbecue gemaakt van keramiek. Het grootste voordeel van deze soort BBQ is dat je er ontzettend veel verschillende bereidingstechnieken op kan toepassen. Denk hierbij aan bakken, grillen, low ’n slow, stoven, searen, warm roken, koud roken en pizza’s bakken. Hierdoor is een kamado BBQ een alleskunner! Een pizzaoven, slowcooker, rookoven en oven in één! Met afstand de meest veelzijdige barbecue van het moment!

Hoe werkt een kamado?

Met een kamado heb je een ontzettend veelzijdig apparaat tot je beschikking. De kracht van de kamado zit hem in de combinatie van de vorm en de mogelijkheid om de luchtstroom te reguleren. Het keramiek, waar de kamado van is gemaakt, zorgt ervoor dat de warmte perfect wordt opgeslagen, dit werkt natuurlijk alleen wanneer de deksel gesloten is. Je moet dan ook na elke actie en bij elke kooktechniek het deksel sluiten zodat de luchtstroom niet verstoord wordt. Omdat er maar een klein gedeelte van de lucht kan ontsnappen, circuleert de warmte rond het vlees, vis, of groenten. Door de deksel gesloten te houden zorg je ervoor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat en dat de kamado zijn gewenste temperatuur heel lang behoud. Met de (gietijzeren) schijf aan de bovenkant en de luchtschuif aan de onderkant kun je zuurstof toelaten in de kamado. Hierdoor heb je een perfecte controle over het proces.

Waarom een kamado van BBQdirect

Bij BBQdirect vind je verschillende soorten kamado barbecues. Van verschillende merken en verschillende formaten. Prachtige kamado merken als Grill Guru, Auplex, Grizzly Grills en YAKINIKU . Al deze merken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk de verschillende merken en kijk welke je het mooist vindt en welke het beste in je tuin past. Het namelijk niet zomaar een aankoop, maar een aankoop die je leven zal veranderen! Wanneer je zo’n prachtig apparaat in je tuin hebt staan ben je namelijk waarschijnlijk niet meer weg te slaan achter je kamado. Wil je echt het optimale uit je kamado barbecue halen en nog meer mogelijkheden creëren om de lekkerste gerechten te bereiden? Kijk dan ook eens naar onze verschillende BBQ accessoires, hiermee haal je het optimale uit jouw fantastische kamado BBQ!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.