Zorg voor de ultieme smaaksensatie met een BBQ rub!

Breng de smaken van je gerecht naar de maximale hoogte met een kwalitatieve, originele BBQ rub. De keuze is reuze! Doordat je natuurlijk veel verschillende gerechten wil gaan bereiden op je BBQ vind je bij BBQdirect heel veel verschillende rubs. Of je nu een gerecht met vlees, vis of groente wilt gaan maken, hier vind je overal een bijpassende rub voor. Ga lekker experimenteren met de verschillende smaken en ontdek welke rub jij het lekkerst vindt!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Wat is een BBQ rub?

Simpelweg is een rub een mengsel van droge kruiden en specerijen, gecombineerd met zout en suikers. Hier kun je natuurlijk eindeloos mee variëren. Zo is de ene rub ontzettend pittig en de andere rub juist zoet. De één is erg krachtig van smaak waar de ander wat subtieler is. Zo kun je eindeloos doorgaan, keuze genoeg dus! Met een goede rub breng je jouw vlees, vis of andere ingrediënten op smaak. Het mag dus eigenlijk ook niet ontbreken bij een goed BBQ gerecht. Met een rub breng je jouw gerecht echt naar een next-level! Een BBQ rub bevat dus geen vloeistof, zoals een marinade, maar is volledig droog. Daarom wordt ook vaak de term ‘dry rub’ gebruikt. Over het algemeen breng je het kruidenmengsel van heerlijke geuren en smaken 1 tot 24 uur van tevoren aan, bijvoorbeeld op vlees. Dan kunnen de kruiden lekker intrekken en heb je het beste resultaat!

Verschillende ingrediënten

Zoals gezegd bestaan deze mengsels uit verschillende soorten ingrediënten. Maar wat is het resultaat van deze ingrediënten? We sommen ze even voor je op:

  • Zout: Het zout in het mengsel zorgt er onder meer voor dat er wat vocht uit het vlees wordt getrokken. Op die manier kan de smaak van de kruiden worden opgenomen en dieper in het vlees doordringen.
  • Suikers: De suikers zorgen natuurlijk voor een zoete smaak, maar dat niet alleen. Suikers kunnen ook gaan karamelliseren. Dit zorgt voor een mooie, stevige bark (korst) op je vlees.
  • Kruiden en specerijen: De kruiden en specerijen zorgen uiteraard samen met het zout en de suiker voor de smaak van je gerecht. Kijk dus goed welke kruiden en specerijen jij wil gaan toevoegen aan je gerecht en ga voor de ultieme smaaksensatie!

Sausje erbij?

Wij kunnen nog uren doorgaan met het vertellen waarom een rub zo lekker is bij je vlees, vis of groente, maar je kunt het natuurlijk veel beter zelf proeven! Wanneer je een rub gaat bekijken staat er vaak bij vermeld waarbij het lekker combineert, zoals varken, vis, rund etc. Wil je jouw gerecht de ultieme finishing touch geven? Dan hoort daar natuurlijk ook een heerlijke BBQ saus bij! Neem contact op met BBQdirect en vraag welke sauzen en rubs goed te combineren zijn. Dat worden heerlijke gerechten!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.