Binchotan houtskool

Of je nu gebruik maakt van een Konro Grill, een Grill Guru Table top of een andere Japanse BBQ, de enige echte geschikte houtskool is Binchotan! De herkomst van de originele Binchotan houtskool is Japan. Helaas wordt deze houtskool uit Japan weinig geproduceerd en geëxporteerd.  Dat maakt dit tot de duurste houtskoolsoort ter wereld. Echter vind je bij BBQdirect ook een aantal hele goede, betaalbare alternatieven!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Wat is Binchotan houtskool?

De officiële Binchotan is afkomstig uit Japan. Al honderden jaren worden er door de lokale bevolking uit het zuidwesten van Japan een soort houtskool gemaakt met een extreem hoog koolstofpercentage. Dit proces is 100% traditioneel. In kleiovens wordt het vocht heel langzaam uit het hout getrokken waardoor deze houtskool ontzettend stevig wordt en veel langer brandt dan iedere andere houtskoolsoort. Deze Japanse Binchotan houtskool is uniek maar daardoor ook erg duur. Naast de originele Binchotan bieden we bij BBQdirect we dan ook graag een aantal betaalbare alternatieven aan zoals onder andere de witte binchotan van BestCharcoal en Thaan houtskool Pok Pok. Dit zijn houtskoolsoorten met vrijwel dezelfde eigenschappen als het origineel, maar hebben een vriendelijker prijskaartje. Deze zijn ook perfect te gebruiken in jouw Japanse BBQ!

Waarom werken met Binchotan houtskool?

Wij krijgen regelmatig de vraag waarom deze houtskoolsoort nou zo geschikt is om mee te werken in je Japanse BBQ. In een Japanse BBQ werk je direct boven de hete gloed. Het voordeel van Binchotan is dat deze houtskool niet spettert, niet rookt en op een hele prettige, constante temperatuur blijft. Deze houtskool is ontzettend hard en brand daarom erg efficiënt en lang. Een paar staafjes Binchotan branden makkelijk 3 tot 5 uur en produceren tevens een ongekende hitte. Een ander bijkomend voordeel van deze houtskoolsoort is dat ja de houtskool kan hergebruiken. Wanneer je klaar bent met grillen doof je de Japanse houtskool in een stalen emmer gevuld met emmer. Gebruik hier wel een kolentang voor! Als het gedoofd is laat je het de houtskool drogen en daarna kun je ‘m gewoon weer gebruiken aangevuld met wat nieuwe kooltjes. Je zal daadwerkelijk het verschil merken met deze houtskool ten opzichte van een ‘standaard’ houtskoolmerk. Wij adviseren dan ook iedereen met een Japanse BBQ om dit bijzondere product echt eens te proberen!

Contact

Heb jij een vraag over deze bijzondere houtskoolsoort? Neem dan gerust contact op met BBQdirect. Je komt dan altijd in contact met een BBQ specialist die je met alle liefde alles over dit bijzondere product kan vertellen!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.