Je BBQ aansteken, gemakkelijk met een lighter

In principe is het aansteken van je BBQ vrij simpel. Toch krijgen wij regelmatig de vraag hoe je nou een houtskool BBQ het beste kan aansteken. Er zijn 2 manieren: een snelle en een minder snelle manier. Allereerst is het natuurlijk van belang dat je je BBQ voldoende vult met houtskool. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de BBQ snel aan te steken met een BBQ lighter of met aanmaakwokkels. Hieronder vind je alle producten die je nodig hebt om jouw BBQ aan te steken.

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Gebruik een elektrische BBQ lighter

De snelste manier om je houtskool BBQ aan te steken is met een elektrische BBQ aansteker. Deze sluit je gemakkelijk aan op een stroompunt en vervolgens kun je aan de slag. Kies 1 punt in je kamado met een broos stukje houtskool en houd vervolgens de aansteker ongeveer 2 centimeter erboven. Druk op de knop en je aansteker gaat het stukje houtskool snel verwarmen. Wanneer je low ’n slow gaat werken steek je ‘m aan op 1 punt, ga je hot ’n fast werken dan steek je op 3 punten je houtskool aan. Wanneer je de aansteker op dezelfde plaats houdt zul je zien dat er na enkele seconden een ‘gloed’ ontstaat op je houtskool. Wanneer het begint te knetteren trek je de aansteker langzaam omhoog tot ongeveer 15 centimeter van de kolen. Nu is er een flinke gloed ontstaan en als je de knop loslaat zul je vlammen zien. Top, je BBQ staat aan! Laat nu je BBQ ongeveer 5 tot 10 minuten openstaan zodat de gloed zich kan verspreiden. Vervolgens sluit je de deksel en lees je de temperatuur af op de thermometer. Je kunt aan de slag!

Je BBQ aansteken met aanmaakblokjes / aanmaakwol

Je BBQ aansteken met aanmaakblokjes of aanmaakwol is ook een prima manier, maar duurt iets langer dan met de aansteker. Je legt de aanmaakblokjes op de kolen, niet eronder. Wanneer je low ’n slow gaat bereiden steek je 1 punt aan met maximaal 2 blokjes. Als je hot ’n fast gaat werken steek je 3 punten aan met maximaal 4 blokjes. Je steekt de aanmaakblokjes aan met een lucifer of aansteker en vervolgens laat je de deksel 5 tot 10 minuten openstaan zodat er voldoende zuurstof bij kan komen. Vervolgens zal de gloed zich snel gaan verspreiden. Als de blokjes ervoor hebben gezorgd dat je houtskool gloeit, kun je de blokjes weggooien. Hiervoor gebruik je uiteraard wel goede BBQ handschoenen. Sluit vervolgens je deksel, wacht even en lees de temperatuur af op de thermometer. Je BBQ staan aan en je kunt aan de slag met je bereidingen. Eet smakelijk!

Contact

Heb jij nog meer vragen of het aansteken van je BBQ? Neem dan gerust even contact op met BBQdirect. Een BBQ professional helpt je graag met al je vragen!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.