Dutch Oven

Wanneer je een mooie kamado BBQ in je tuin hebt staan, wil je hier natuurlijk het maximale uithalen. Door verschillende accessoires te gebruiken zul je merken dat je mogelijkheden op de BBQ een heel stuk vergroten. Een voorbeeld van zo’n accessoire is een Dutch Oven. Dit is typisch zo’n accessoire dat eigenlijk ieder BBQ’er moet hebben. Dit is een zwarte, gietijzeren pan waarin je alles kunt bereiden. In zo’n pan kun je bakken, braden, stoven en grillen. Oftewel, je mogelijkheden worden eindeloos met een goede Dutch Oven!

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

Mogelijkheden Dutch Oven

Een Dutch Oven is een gietijzeren pan waarmee je de mogelijkheden op de BBQ nog verder uitbreidt. Gietijzer is een combinatie van ruw ijzer, koolstof, mangaan en silicium. Gietijzer herken je direct aan de ruwe structuur en het zware gewicht. Een groot voordeel van gietijzer is dat het ontzettend goed bestand is tegen hoge temperaturen en die warmte ook erg goed vasthoudt. Dat maakt dit het perfecte accessoire om bijvoorbeeld heerlijke stoofgerechten, soepen en andere eenpansgerechten in te bereiden. Maar je kunt er zelf brood en cakes in bakken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Verschillende soorten

Van oudsher is een Dutch Oven rond van vorm, heeft het een passende deksel en is de pan voorzien van pootjes aan de onderkant. Maar tegenwoordig vind je deze pannen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld gietijzeren pannen waarvan je de passende deksel ook omgekeerd als een skillet kan gebruiken. Op die manier kun je dit veelzijdige accessoire dus niet enkel gebruiken om in te stoven en te koken, maar bak je ook gemakkelijk een stukje vis, vlees of groente op de deksel! Zo zijn er nog ontzettend veel meer soorten en maten. Voor elke kamado BBQ vind je bij BBQdirect een geschikte gietijzeren pan!

Contact

Wil jij graag nog meer mogelijkheden op jouw BBQ creëren en lekker aan de slag met gerechten bereiden in zo’n gietijzeren pan? Maar twijfel je nog welke het beste bij jou en jouw BBQ past? Neem dan gerust contact op met BBQdirect. Je komt dan altijd in contact met een echte pitmaster die al jaren met deze accessoires werkt. Wij zorgen ervoor dat jij altijd de juiste keuze maakt en dat je binnenkort de lekkerste gerechten staat te bereiden in je eigen Dutch Oven.