Konro Grill, grillen op z'n Japans

Wil je echt bijzonder BBQ’en? Kies dan voor dé BBQ trend van het moment: de Konro Grill! Deze yakitori grill staat ook wel bekend als hibachi of shichirin grill. De roosters die je gebruikt op je Konro zijn zo gemaakt dat de hitte gelijkmatig doorgelaten wordt. Zo kun je zeer heet, direct grillen zonder dat je ingrediënten verbranden. Bij BBQdirect vind je verschillende formaten, kwaliteiten en soorten Konro Grills.

Konro Grill | BBQdirect

BBQdirect, een barbecue voor elk budget!

Bestel bij BBQdirect, dé webshop voor betaalbare BBQ’s, kamado’s, de konro grill, outdoor BBQ’s, rookkasten, buitenkeukens en offset smokers.

De bijzondere Konro Grill!

De Hibachi grill werd ontwikkeld in de 18e eeuw. In eerste instantie werd het toestel niet gebruikt als grill maar als verwarmingstoestel. Na verloop van tijd ontdekte men in Japan dat deze toestellen ook ideaal waren om kipspiesjes (yakitori) en andere etenswaren op te bereiden. Zo werd de Konro geboren! Wanneer een product steeds populairder wordt, zijn ze er in China goed in om iets na te maken. Zo gebeurde dat ook met deze grills. De originele, Japanse Konro’s zijn volgens een eeuwenoud proces, handgemaakt van diatomeeënaarde. Dit is een grondstof uit prehistorische aardlagen. De klei die hiervan wordt gemaakt is bestand tegen een temperatuur van meer dan 1000 graden. Hoewel de grondstof van de Chinese Konro ook diatomeeënaarde is, is de samenstelling goedkoper. De Japanse aarde heeft namelijk een groter aandeel diatomite dan de Chinese. Daarin zit het verschil tussen goede- en topkwaliteit!

Binchotan houtskool

Op een shichirin grill maak je gebruik van een speciaal soort houtskool, namelijk Binchotan houtskool. Deze traditionele Japanse houtskool wordt gemaakt van de Ubame eik. Enkel in het zuidwesten van Japan wordt deze unieke houtskool geproduceerd. In grote kleiovens wordt het hier de lokale bevolking met de hand gemaakt. Doordat het zo exclusief geproduceerd wordt, is het ook een prijzig product. Toch vind je bij BBQdirect de originele Binchotan. Maar om het voor iedereen betaalbaar te houden bieden we ook een aantal alternatieven aan zoals de witte Binchotan uit Indonesië en Thaan houtskool Pok Pok. Deze hebben vrijwel dezelfde kwaliteiten als het origineel, maar dan met een leuker prijskaartje!

Japanse BBQ Accessoires

Natuurlijk kun je direct na aanschaf van je Yakitori grill aan de slag gaan op deze heerlijke tafelgrill. Ga er lekker met een gezelschap omheen zitten en gezellig een avondje grillen. Toch zal je snel merken dat je wat accessoires nodig hebt om het optimale uit jouw grill te halen. Denk bijvoorbeeld aan een houtskoolstarter om je kooltjes sneller te laten gloeien, een kernthermometer om te zorgen dat je ingrediënten de juiste temperatuur hebben of een BBQ tang om je ingrediënten veilig te kunnen verplaatsen en opdienen. Al deze Japanse BBQ accessoires en nog veel meer vind je ook bij BBQdirect!

Neem contact op met BBQdirect

Zie je jezelf al heerlijk staan grillen op je eigen Konro, maar zou je toch nog eerst wat extra informatie willen over deze bijzondere grill? Neem dan contact op met BBQdirect en laat je adviseren door een BBQ expert!

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.

Ontvang BBQ tips, tricks, recepten en kortingen per mail!

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 1x per maand een nieuwsbrief.