Welke maat kamado kiezen?

De maatkeuze voor je kamado is erg belangrijk. De vraag hierbij is vooral: “Wat wil je er mee”? Wil je er op koken voor je gezin van 4 of wil je er maandelijks feestjes mee geven en al je vrienden uitnodigen. Of wil je de Kamad bijvoorbeeld kopen voor professioneel gebruik? De ene maat heeft meer mogelijkheden door middel van extra onderdelen die je bij het ene formaat wel kan toevoegen en de andere weer niet. Lees verder als je hier meer te weten over wilt komen.

16 inch

De 16 inch Kamado is een wat kleinere Kamado. Door de compacte omvang is deze Kamado ideaal om op tafel te plaatsen in de tuin of op het balkon. Met dit formaat kun je prima met 3 tot 4 personen BBQ’en. Ook kan je bij deze Kamado onderdelen gebruiken zoals een divide and conquer, verhogingsrek en pizzasteen. Het nadeel van een 16 inch Kamado is wel dat er niet heel veel producten te gelijk op kunnen en sta je vaak naast het koken op de Kamado ook nog in de keuken om een gehele maaltijd voor meerdere personen voor te kunnen bereiden.

21 inch

De 21 inch is een hele mooie maat waarbij de meeste gezinnen of kleinere groepen prima uit de voeten komen. Er kunnen meerdere producten tegelijk op bereid worden. Het is mogelijk om mooie grote pizza’s te bakken. He kunt door middel van een verhogingsrek op verschillende niveaus werken, waardoor je nog meer te gelijk klaar kunt maken. Bij deze Kamado kan je onderdelen gebruiken zoals een deflector steen, divide and conquer, gietijzeren gril, verhogingsrek en een pizzasteen.

23 inch

De 23 inch heeft veel weg van de 21 inch maar is ruimer waardoor hij geschikt is voor grotere groepen of gezinnen tijdens een feest. Doordat hij lekker ruim is kunnen er nog meer producten tegelijk op worden klaargemaakt. Bij deze Kamado kan je dezelfde onderdelen gebruiken als op de 21 inch. Let wel goed op de formaten van de onderdelen, deze verschillen met die van de 21 inch Kamado.

27 inch

De 27 inch is voor de echte BBQ-liefhebbers! Het is een maat als je niet van beperkingen houdt en heeft een roosterdiameter van wel 61 centimeter. Deze Kamado kan toegepast worden voor professioneel gebruik, zoals tijdens bedrijfsfeesten, verjaardagen en bruiloften. Als je ervan houdt om lekker veel mensen uit te nodigen op jouw barbecue feestjes, dan is deze maat perfect voor jou!