Voor: 6 Personen
Voorbereiding: 15 Minuten
Marineren: 12 uur
Afmaken: 45 Minuten
Rusten: 45 Minuten
Temperatuur: 100oC
Vuur: Indirect
Ingredienten:
– 2 kg procureur
– BBQ-Rub
TIP:
Gebruik voor deze Low & Slow barbecue sessie Black Ranch Quebracho houtskool.
Bereiding:
1. Lak de Procureur goed af met de rub en laat dit een nacht intrekken.
2. Zorg dat je kamado voor je de procureur in de barbecue doet op 100 graden celsius is gestookt.
3. Leg met de vette kant naarboven de procureur op de kamado. Tip: zet een bakje met water onder het rooster. Nu is het tijd om je barbecue te sluiten.
4. Breng de procureur in 7-12 uur tot een kerntemperatuur van 82 graden celcius.
5. Laat de procureur rustig een half uur afkoelen en trek het vlees met Meat claws uit elkaar.
Tip: doe dit langsaam en rustig voor een lekker resultaat.
6. Nu kan je de pulled pork serveren zoals jij het wilt, bijvoorbeeld op turks brood met een beetje chili of honing mosterd saus.