Zo bak je pizza op de kamado

Op een heerlijke zomeravond samen gezellig genieten van heerlijk versgebakken pizza’s? Bijna niks is beter! Met een kamado maak je pizza’s met een heerlijk gebakken bodem met een lekkere knapperige korst, ingrediënten naar keuze en mooi gesmolten kaas. Loopt het water je al in de mond? Jou Kamado is de perfecte pizzaoven en daarmee maak je Pizza’s die nog verser zijn dan van de pizzeria om de hoek. Maar hoe doe je dat dan? Wij leggen het je stap voor stap uit!

Wat heb je nodig (materialen):

Stap 1

Steek je kamado aan en leg de deflector voor indirecte hitte en de pizzasteen in de kamado.

Stap 2

Schuif de ventilatieschuif (beneden) en de margrietschijf beide 3 kwart open en laat de kamado nu goed opwarmen tot ca. 300 ºC.

Stap 3

Ondertussen: maak je pizza, strooi wat meel op uw pizzaschep en schuif je pizza op je schep. (Kijk bij recepten voor ons pizza recept)

Stap 4

Als de kamado goed opgewarmd is en de pizzasteen minimaal 10 minuten is opgewarmd, strooi dan nog wat meel op de pizzasteen wordt het meel op de steen mooi langzaam bruin dan is de steen op een goede temperatuur.

Stap 5

Nu mag je de pizza er voorzichtig op schuiven.

Stap 6 

Houd de pizza en de broodbodem goed in de gaten. Let op dit gaat heel snel!

Stap 7

Is de bodem mooi gaar en de kaas goed gesmolten haal dan de pizza er met de pizzaschep weer van af.

Stap 8 

Smullen maar!!!

Let op!
strooi bij elke pizza weer nieuwe bloem op de pizza schep zodat je pizza er gemakkelijk af glijdt.

Kijk voor meer tips en recepten verder op de website!