Een Kamado is heel diverse en is ook een perfecte broodoven. Focaccia brood is heerlijk en al helemaal als het zo vers van je kamado afkomt. Focaccia brood kan in verschillende smaken bereid worden. Probeer bijvoorbeeld eens de combinatie oude kaas en tomaat.
Benodigde materialen
- Kamado
- Rooster
- Deflectorsteen
- Pizzasteen
- Aansteek materiaal
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 800 gr bloem
- 440 ml water
- 7 gr droge gist
- 7 gr zout
- 2 tl olijfolie + extra om te bestrijken
- 1 el zeezout
- 1 tl grof zeezout
- ½ citroen
- Paar takjes rozemarijn
Stap #1 Het deeg
Maak het deeg door de bloem, water, gist, zout, olie, zeezout bij elkaar te doen. Mix het deeg met een mixer met deeghaken.
Stap #2 Invetten
Pak de ovenschaal erbij en vet deze in. Verdeel vervolgens het deeg over de ovenschaal.
Stap #3 Vochtige doek
Doe een warme vochtige doek over de ovenschaal en laat het deeg 45 min tot 1 uur rijzen.
Stap #4 Gaatjes maken
Maak vervolgens gaatjes in het deeg, bestrijk het daarna met olijfolie. Besprenkel het geheel met rozemarijn en grofzeezout.
Stap #5 Rijzen
Laat het deeg nog eens 45 minuten rijzen.
Stap #6 Kamado voorbereiden
Leg ondertussen de deflectorsteen en pizzasteen in de Kamado en steek hem aan. Verwarm de Kamado tot 230 graden.
Stap #7 Bakken
Zet de ovenschaal op de pizzasteen en laat hem 35 minuten bakken. Houd ondertussen in de gaten of het niet te hard gaat.
Stap #8 Smullen maar!
Haal je versgebakken foccacia brood uit de Kamado, laat het brood nog even afkoelen en genieten maar!