10 Must Have Kamado Accessoires

1. Deflector steen

Een deflector steen creëert een wand tussen de hitte van de houtskool waardoor het mogelijk wordt gemaakt om een groot stuk vlees zoals een brisket rustig te laten garen en lekker mals en sappig te houden of om in de Kamado te bakken, bijvoorbeeld een taart.

divide and conquer

De multi-level cooking system is mega efficiënt. Het door ‘Divide and Conquer’ geïnspireerde systeem is de ideale uitbreiding van jouw Kamado. Het systeem wordt ook wel een Multi Level systeem genoemd, waarmee je in staat ben om gelijktijdig zowel direct als indirect te grillen op verschillende niveaus. Het grilloppervlak wordt met dit systeem bovendien verdubbeld.

Een goede vleesthermometer is een must bij het barbecueën om de kerntemperatuur van het vlees te kunnen meten en een optimaal gerecht te bereiden. Met onze draadloze thermometer kun je instellen welk soort vlees je wil bereiden. De thermometer geeft dan de aangeraden temperatuur en de tijd aan die je dan als timer kan laten aflopen. Je kunt gerust tot 70 meter weg lopen en ondertussen van een afstand je vlees of andere etenswaren in de gaten houden. 

Thermometer-Draadloos-kamado

4. Verhogingsrek

Verhogingsrek

Een verhogingsrek wordt ook een Grill Elevator genoemd. Het verhogingsrek plaats je op het rooster. Zo kun je zowel onder als op het rek gerechten kwijt. Heel handig dus als je in een handomdraai je grilloppervlak wilt uitbreiden.

Met deze roostertang kan je het rooster veilig en met schone handen van de barbecue of Kamado halen, ook als die nog heel heet is.

Wist u al dat jou Kamado een perfecte pizza oven is? Het enige wat je nu nog nodig hebt is een goede pizzasteen en maak heerlijke verse, hoge kwaliteit pizza’s gewoon in uw achtertuin.

Ben je een sparerib liefhebber? Dan is een sparerisbrek echt een dikke aanrader. Je bespaart op deze manier niet alleen ruimte, de spareribs worden ook veel meer egaal gegaard. Daarnaast kunnen de ribs makkelijker gelakt worden als ze in deze houder staan.

 

Spareribsrek-kamado
BBQ-Starter-elektrisch-kamado

Hou je van lekker snel? Dan is een BBQ-starter iets voor jou. Hier mee maak je de kooltjes heel snel warm en kun je lekker snel beginnen met het klaarmaken van het eten. Op onze website zijn verschillende soorten te vinden een elektrische (zie plaatje) maar ook handmatig.

9. Rookhouten (Wood chunks)

Deze is misschien niet helemaal onmisbaar, maar om een extra lekkere en unieke smaak aan je eten te krijgen kun je naast houtskool verschillende rookhouten toevoegen. Verschillende soorten zijn eiken, appel, beuken, wijn, kers, olijf, whisky noem maar op! En elk soort rookhout geeft weer een andere smaak aan je eten af en mixen met verschillende rookhouten is ook mogelijk!

Marabu-houtskool-Smoking-flavours

De kwaliteit van de houtskool is heel bepalend. Zorg er altijd voor dat je natuurlijke houtskool gebruikt zonder toevoegingen die het heel licht brandbaar maken zoals benzine. Daar komt een geur en smaak van af die in het ceramiek en het eten trekken die je bereid. Grote grove hotskool is het best want dan kan er veel zuurstof doorheen. Bekijk het aanbod op onze webshop.